Emma-Karin Entertainment startades 2010 av mig, Emma-Karin Pihlstrand, efter nästan 15 år som frilansande artist, underhållningsproducent och projektledare vid evenemang.

Jag har haft turen att få världens bästa jobb och jag älskar det lika mycket idag som när jag startade!

Som artist står några av mina uppdrag lite extra ut i minnet: åren som showartist ombord på kryssningsfartyg, ABBA-show på Stadshuset, Moulin Rouge show på Stora teatern i Göteborg samt Vasateatern i Stockholm, krogshow på Berns salonger tillsammans med Miss Li och Mattias Enn, nationalsången inför ett fullsatt Globen, midnattskonserten ”Songs from the wood” i Hägghults stenbrott för ca 2000 åskådare, friluftsteater på Fjäderholmarna med bl.a. Eva-Britt Strandberg och Dan Ekborg, sångerska på Bandygalan på Annexe och Beauty & Cosmetics awards på Chinateatern och sist men inte minst: solist i gospelkör under Sydafrikaturné!

Parallellt med artisteriet har jag också arbetat på eventbolag, som bröllopskoordinator, designat scenkostym & exklusiva trycksaker samt arbetat som underhållningsproducent med projektledning. Jag har haft glädjen att föräras förtroenden att skapa underhållningslösningar för kunder som Lexus, L’Oreal, Facebook, Cirque de Soleil, Octapharma, Coop, Berns salonger och många, många fler!

The early days:
Uppväxt i de skånska skogarna började min karriär som dansare, koreograf och sedemera även som sångerska och kostymdesigner i lokalrevy, modevisningar och olika showgrupper. 1996 mottog jag Östra Göinge kommuns Kulturpris för mina insatser på hemmaplan.

Efter flytt till Stockholm fortsatte jag mina dans- och sångstudier i balett, jazz, street m.m. på Balettakademien följt av Kulturamas musikallinje samt Afrosånglinjen på samma skola.